zavrit

Ostravar Černá Barbora 13°

tmavé speciální pivo


základní suroviny se nepodařilo zjistit
neznámo
nezjišteno %
13.00 °
Pivovar Ostravar, Hornopolní 57, Ostrava 1, 70200 vlajka cz
Pivovary Staropramen (Molson Coors)


Černá Barbora je tmavý třináctistupňový speciál, uvařený ze 4 sladů speciálně pro Slavnosti pivovaru 2014. Černá Barbora má vyšší hořkost, na rozdíl od jiných černých piv, která mívají většinou nižší, nebo extrémně vysokou stupňovitost. Má příjemně vyváženou chuť i obsah alkoholu. Není přislazovaná.

Historie záznamu o pivu: rozbalit 3 záznamů

21.9.2015 20:59

Stupňovitost (EPM) % > změněno z „0.00” na „13.00

8.2.2015 18:08

Přihlašte se a získáte možnost:
  • upravovat a zakládat piva
  • psát si k pivům soukromé poznámky
  • vytvářet seznam svých oblíbených piv
  • nahrávat obrázky
Toto pivo zatím nikdo nemá mezi oblíbenými. Můžete to změnit po přihlášení.
Logo piva není k dispozici.

Máte lepší obrázek tohoto piva?
Můžete se přihlásit, nahrát jej a získat body za nahrání.

Recenze piva „Ostravar Černá Barbora 13°

Hodnocení

Kvalita:54 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:63 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Redaktor PanVrchni

29.8.2018 3 5
Ostravar Černá Barbora 13°
restaurace Otava, Praha 4 - Modřany
Ostravské pivo Černá Barbora je dozajista pojmenováno podle svaté Barbory, patronky horníků.
Hned na začátek se sluší podotknout, že Černá Barbora vlastně není černá, ale temně hnědorudá, s pěnou okrové barvy, hustou, stabilní a přirozeně nepravidelnou.

Vůně je převážně kávová, s troškou chmelu a kvasnic.

Chuť pak uvozuje jemně lehce kávový nájezd s nasládle kakakovou linkou (která mi dokonce připomněla kakaový polárkový dort).
Tyto vjemy přetrvávají nějakou tu vteřinku, přičemž jsou záhy doprovozeny velmi slabou, téměř mizivou chmelovou hořkostí.
V dalších doušcích lze též zaznamenat u českých tmavých piv velmi častou lehoulince marmeládově nasládlou linku.

Barboru jsem pil víckrát a vždy měla jemnější říz a pila se celkem dobře. Celkem ji tedy považuji za sice nikterak nápadité, ale jinak slušné a čisté tmavé pivo (navíc jsem jej měl za akční cenu 15 Kč / 0,4 l tedy pánové, kdo z vás to má?). Což v měřítcích zmrzačeného portfolia skupiny Staropramen snadno stačí na jedno z nejvyšších umístění.

Hodnocení

Kvalita:33 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:44 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast strom

25.7.2017 2 5
Ostravar Černá Barbora 13°
Homegrown club
Černé pivo z Ostravaru/Staropramenu
Na můj vkus nepříliš výrazné pivo, které neurazí ani nenadchne. Na to že se jedná o 13ku bych čekal, že bude hutnější a plnější, to však není, tělo je spíše vodové. Chmel moc cítit není, i když hořkost tam nějaké je, jemný nádech kávové chuti.
Přijde mi to, že zde vidíme typický příklad produkce průmyslových pivovarů, kdy se receptura zprůměruje a zoptimalizuje, aby to bylo pitelné pro co největší množství lidí.. jenže takové pivo si člověk těžko zapamatuje, a proto i recenzi dělat jde ztuha.
12 3 5

Názory na pivo „Ostravar Černá Barbora 13°

Nejsem pivař, I když mám pivo rád. Černou barboru jsem pil a byl jsemm jedním slovem nadšen. Je to takový malý český Guiness. Samozřejmě se teď všichni piva znalci shodnou na tom, že jsem totální debil. Jedni proto, že takový druh piva neuznávají, druzí proto, že "To je přece něco úplně jiného než Guiness" a třetí pro něco dalšího. Právě proto si myslím, že na tom mém názoru něco je. Ostrava!!!. ..o!
Napsal/a host e.***as.cz, 1.8.2017 18:02
Nejlepší Ostravarské pivo.. a kam se naněj hrabou ostatní černa piva..hutné,dobře se pije a černé jak uhlí
Napsal/a host Vb***am.cz, 11.12.2017 17:39
Pan Vrchní: A které černé, běžně dostupné, má výraznější chmelovou stopu? Buď karamel nebo káva...
Napsal/a host ka***am.cz, 30.8.2018 19:27
@ka***am.cz, z formulace to asi vyznívá negativně, ale tak jsem to nemyslel. Pochopitelně vím, že výraznější chmelová chuť není v českých tmavých/černých pivech obvyklá a Barbora v tomto není výjimkou.
Napsal/a redaktor PanVrchni, 30.8.2018 21:24
Já dal této položce šanci 2x a to v různých podnicích a v jinou dobu. V obou případech stejný výsledek - hojně prokvašeno, nízký říz a nedobré propojení těla a hořkosti.
Napsal/a znalec Moro, 31.8.2018 11:19
Pan Vrchní: Nenapadám tvé hodnocení Barbory. Když píšeš, že chmelová stopa je v ní slabá, tak je slabá. Jen se ptám, zda nějaké jiné černé pivo (běžně dostupné) má tu chmelovou stopu výraznější?
Napsal/a host ka***am.cz, 31.8.2018 19:58
Vynikající!!!!
Napsal/a host ji***am.cz, 18.10.2018 19:01

Přidat názor

Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.

Zbývá vám
4096 znaků.



Security Image
Nový obrázek
zavrit

Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.

Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!

Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd.
nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr není uprostřed a není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je pootočen a půllitr na něm není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Kamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů).

Štítky:



Hodnocení

56 %
Kvalita: 56 % Pivo hodnotili:
1 redaktor(ů)
0 znal(e)c(ů)
2 štamgast(ů)
9 host(ů)
Dojem: 57 %

© 2013 - 2018 Atlaspiv.cz, napište nám na
Kontaktní e-mail
Vzhled: standardní | mobilní | automatický výběr
Tento web používá k indentifikaci spojení s uživatelem (nikoliv uživatele jako takového) cookies, neb je to technickým standardem. Pokud s tím nesouhlasíte, opustťe tyto stránky a raději ani nepoužívejte internet, protože cookies se používají všude.