zavrit

Bernard ležák 11°

světlý ležák


základní suroviny se nepodařilo zjistit
neznámo
4.50 %
11.00 °
Rodinný pivovar v Humpolci (Bernard), 5. května 1, Humpolec, 39601 vlajka cz
Bernard




Historie záznamu o pivu: rozbalit 2 záznamů

1.11.2013 22:56

Přihlašte se a získáte možnost:
  • upravovat a zakládat piva
  • psát si k pivům soukromé poznámky
  • vytvářet seznam svých oblíbených piv
  • nahrávat obrázky
Zaregistrujte se a můžete pivo zařadit mezi svá oblíbená a psát si k němu poznámky. 4 (oblíbené pivo 4 štamgastů).
Logo piva není k dispozici.

Máte lepší obrázek tohoto piva?
Můžete se přihlásit, nahrát jej a získat body za nahrání.

Recenze piva „Bernard ležák 11°

Hodnocení

Kvalita:62 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:75 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast Pete69

21.3.2017 3 5
Bernard ležák 11°
TESCO
Pivovar Bernard umí vařit pivo a i jejich jedenáctka je vydařená.

Pěna: Středně vysoká. Po opadnutí drží v souvislé, několik mm silné vrstně. Konzistence mírně chuchvalcovitá.

Barva: Zlatá.

Vůně: Není moc výrazná. dominuje kvas, ale cítíte slabě slad i chmel. Vyvážená.

Chuť: Vyvážená hořkost, která dominuje v chuti. Tělo je mírně sladové.

Pivo bych doporučil milovníkům hořčích piv, ale i těm, kteří si rádi pochutnají na slušně plné jedenáctce.

Moc dobré a skvělě pitelné. Trošku těžší pivo, takže jedno pitelné velmi dobře. Nevím, kolik bych jich urazil, kdybych si jich koupil větší množství.

Hodnocení

Kvalita:74 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:66 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast Klarka

9.4.2019 4 5
Bernard ležák 11°
Humpolec
Stabilní pivo, které je stejné jak v zimě tak v létě.
Vyrovnaná jedenáctka s vyladěnou hořkostí.

Barva: zlatá,pivo čiré

Pěna: bílá,stabilní

Chuť: chlebnaté,plné pivo s intenzivní hořkostí,která dlouze doznívá, na jazyku zůstává sladová chuť

Říz: střední až vyšší

Majitelé mají pivovar pevně v rukách a z ničeho vybudovali stabilní pivovar.
A jejich motto: "Vlastní cestou k poctivému pivu" je více než pravdivé.

Velmi dobré pivo.

Dej Bůh Štěstí!

Hodnocení

Kvalita:38 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:50 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast strom

22.7.2019 2 5
Bernard ležák 11°
Průměrné pivo srovnatelné kvalitativně s 11kou Kozel. Hodně sladové. Důvod "jít na Bernada" raději než na jinou běžně čepovanou 11ku (snad kromě Bráníku) moc není. Chuť ničí neoslní. Jen díky té silné sladovosti (teď již o něco menší než před několika lety) poznám, že jde o Bernarda.

Hodnocení

Kvalita:54 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:60 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast Yarwen

20.12.2018 3 5
Bernard ležák 11°
Konírna, Praha - Staré Město
Co pracuji v Praze, tak se v Konírně vždy točil Bernard, a to minimálně tři druhy. Samotný bar se na svých stránkách chlubí, že je u něj Bernard na čepu nejdéle ze všech pražských restaurací. Bernarda řadím v rámci velkých pivovarů k těm nejlepším.
Jedenáctka má standardní "urquell" barvu, pěna vypadá jako krupice, ale rychle se sráží na tenkou vrstvu, a pokud pijete pivo déle, zvolna mizí. Ve vůni je slabě cítit slad, ale přijde mi spíše nevýrazná. Nejdůležitější je ale chuť, ve které zcela převládá hořkost, ovšem spíš mírnější a bez závěrečného odeznění, jakoby po polknutí chuť někdo rázem uťal. Po vícero doušcích lze na pozadí vycítit slabou nasládlost a po několika pivech zůstává na patře kyselost, ale velmi nezřetelná, nijak neobtěžuje. Pitelnost piva je velmi dobrá a následky minimální.
Shrnuto podtrženo, jedenáctka od Bernarda je dobré pivo, nad kterým je příjemné strávit večer s kamarády, nicméně pokud hledáte něco výraznějšího, je třeba pátrat jinde, anebo zvolit vyšší stupňovitost.

Hodnocení

Kvalita:55 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:35 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Host pe***am.cz

11.1.2016 3 5
Bernard ležák 11°
Bernard 11 čepuju, přes kompresor, když končí sud, pivo ztrácí kvalitu a vylejvám tak 4 - 5 piv, což mne dost mrzí. Začínám se blížit rozhodnutí, že s ním skončím, protože točit přes bombu nechci. Počátek sudu vynikající, bohužel ten konec. Brtník
45 3 5

Názory na pivo „Bernard ležák 11°

Minulý týden jsem si dal dobrou, podle servírky jedenáctku, v Praze na Národní tř. v jedné restauraci v patře. Byl výborný. Moc výborný. Proto nechápu, proč není tak výborný ve Sněžném v pivnici u Vašků. Čepováním to není, to oni umí. Nedodáváte snad do Prahy lepší, kvalitnější pivo ? Díky za odpověď
Napsal/a host pa***am.cz, 2.8.2015 16:37
Nemyslím, že by bylo technicky i logisticky možné, aby Praha odebírala jiný druh/jiné várky Bernarda.
Věřím, že v daném podniku umějí pivo správně načepovat, ale ...
Stará poučka praví, že SLÁDEK PIVO VAŘÍ A HOSTINSKÝ DĚLÁ - na kvalitu piva nemá vliv jen technika čepování, ale i čistota pivních trubek, způsob skladování, tlačný plyn, čistota skla,. ..
Napsal/a znalec Moro, 3.8.2015 10:25
@ Brtník:
Rád bych se zeptal, co je to za "osvícené" názory - přes bombu točit nechci?
Přes kompresor je to samozřejmě nejlevnější, ale dá se toho využít při velké výtoči. Pokud by se kompresorem tlačilo pivo v řádu dnů, pak je logické, že konec sudu je zvětralý a jeví známky oxidace.
Pokud bomba, pak rozhodně BIOGON, který je k pivu velmi šetrný.
Napsal/a znalec Moro, 12.1.2016 12:12
Pivo mám rád, chodím na něj pravidelně do hospody,kde ho tlačí Biogonem a je výborné. Je opravdu veliký rozdíl,tlačit pivo kompresorem a Biogonem.
Napsal/a host Kl***am.cz, 30.1.2016 9:16
jj a hlavně Biogon pivo podrží mnohem déle... ale je to zase všechno jen o penězích....
Napsal/a štamgast hrada, 13.6.2016 7:47
Toto pivo je jedno s těch co znám NEJLEPŠÍ!!!!
Napsal/a host no***am.cz, 4.9.2016 20:37
@ Klarka:

Teď se hodně bavím - taková snůška marketingových keců nemůže být brána ani jako pokus o hodnocení piva.
Napsal/a znalec Moro, 10.4.2019 6:14
@Moro:

Prý marketing...taky jste mě pobavil. Já vnímám Humpolec jako poctivé pivo. Pokud vy ne, tak je to vaše věc.
Napsal/a štamgast Klarka, 10.4.2019 6:49
@ Klarka:

Opět cituji:
"chuť: chlebnaté,. .."

Co je chlebnatá chuť? Jak se senzoricky projevuje?
Napsal/a znalec Moro, 10.4.2019 10:43
@Moro

Je to totéž co plné. Chlebnaté píši pro laiky. Můžu se zeptat kteréhokoli z přátel a nikdo neví co znamená plné pivo, ale ví, co znamená chlebnaté. Je to totéž.
Viz. Senzorická analýza piva - Jana Olšanská a další. Doporučuji přečíst, třeba byste našel relevantnější "chyby".
Napsal/a štamgast Klarka, 10.4.2019 12:28

Přidat názor

Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.

Zbývá vám
4096 znaků.



Security Image
Nový obrázek
zavrit

Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.

Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!

Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd.
nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr není uprostřed a není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je pootočen a půllitr na něm není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Kamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů).

Štítky:




© 2013 - 2019 Atlaspiv.cz, napište nám na
Kontaktní e-mail
Vzhled: standardní | mobilní | automatický výběr
Tento web používá k indentifikaci spojení s uživatelem (nikoliv uživatele jako takového) cookies, neb je to technickým standardem. Pokud s tím nesouhlasíte, opustťe tyto stránky a raději ani nepoužívejte internet, protože cookies se používají všude.