zavrit

Svijany Zámecký máz 11°

světlý ležák


pitná voda, plzeňský slad, upravený chmel, chmelové extrakty
cukr
4.80 %
11.00 °
Pivovar Svijany, Svijany č.p. 25, Příšovice, 46346 vlajka cz
LIF holding


Kroužkovaný ležák, kvašené přímo v sudu, klasický dvourmutový varní postup, dlouhý chmelovar za atmosférického tlaku, chmelení ve čtyřech dávkách, kvašení na spilce v otevřených kvasných kádích za pomoci vlastního kmene pivovarských kvasinek po dobu 6 až 7 dní, dokvášení v horizontálních tancích v ležáckém sklepě při teplotě 2oC po dobu 25 až 30 dní, filtrace, opětovné zakvašení malým množstvím rozkvašené mladiny s aktivovanými pivovarskými kvasinkami, rozkvašení v tanku 2 až 3 dny, třetí kvašení přímo v sudech při teplotě 2oC po dobu 3 až 4 týdny


Historie záznamu o pivu: rozbalit 2 záznamů

3.8.2016 09:56

Přihlašte se a získáte možnost:
  • upravovat a zakládat piva
  • psát si k pivům soukromé poznámky
  • vytvářet seznam svých oblíbených piv
  • nahrávat obrázky
Toto pivo zatím nikdo nemá mezi oblíbenými. Můžete to změnit po přihlášení.
Logo piva není k dispozici.

Máte lepší obrázek tohoto piva?
Můžete se přihlásit, nahrát jej a získat body za nahrání.

Recenze piva „Svijany Zámecký máz 11°

Hodnocení

Kvalita:47 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:50 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Znalec Moro

3.8.2016 2 5
Svijany Zámecký máz 11°
Bierfest Vacenovice
Novinka ze Svijan - kvasnicový ležák v provedení kroužek.
Na první pohled zaujme pěna - vysoká chuchvalcovitá (čepice doslova jako bejk, ale na tomto festivalu čepoval, kdo měl ruce, takže je třeba tento fakt respektovat) a trhající se na cáry. Pivo řekl bych nasládlejší, než je u Svijan obvyklé a hořkost nebyla až tak tupá a nepříjemná. Rozkvašená mladina pivo "oživila", ale i tak žádná sláva.
2 2 5

Názory na pivo „Svijany Zámecký máz 11°

Taková krásná, přirozená pěna...to určitě bylo dosaženo důsledným používáním Reinheitsgebot! :) kterým je LIF Holding proslulý...
Napsal/a štamgast Kvicala, 3.8.2016 16:55
Kvíčalo a proč Reinheitsgegot? Jsi snad nácek? Nechceme všichni spíš ČESKÉ pivo?
Napsal/a host rt***il.cz, 4.11.2016 14:25
@host rt***il.cz, místo rychlého střílení ostrými označeními typu "nácek" doporučuji trošku se pivně dovzdělat. Reinheitsgebot říká, že v pivu by měl být jen slad, chmel, kvasnice a voda a v podstatě je celosvětově uznáván za etalon čistého složení - minimálně pro ležáky.
Napsal/a redaktor PanVrchni, 4.11.2016 14:55

Přidat názor

Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.

Zbývá vám
4096 znaků.



Security Image
Nový obrázek
zavrit

Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.

Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!

Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd.
nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr není uprostřed a není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je pootočen a půllitr na něm není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Kamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů).

Štítky:



Hodnocení

42 %
Kvalita: 39 % Pivo hodnotili:
0 redaktor(ů)
1 znal(e)c(ů)
0 štamgast(ů)
1 host(ů)
Dojem: 54 %

© 2013 - 2019 Atlaspiv.cz, napište nám na
Kontaktní e-mail
Vzhled: standardní | mobilní | automatický výběr
Tento web používá k indentifikaci spojení s uživatelem (nikoliv uživatele jako takového) cookies, neb je to technickým standardem. Pokud s tím nesouhlasíte, opustťe tyto stránky a raději ani nepoužívejte internet, protože cookies se používají všude.