zavrit

Rohozec Podskalák

světlé výčepní pivo


Pitná voda, ječný slad, upravený chmelový extrakt, izoextrakt
Cukr, kyselina askorbová
4.20 %
10.00 °
Pivovar Rohozec, a. s., Malý Rohozec 29, Turnov, 51101 vlajka cz
LIF holding




Historie záznamu o pivu: rozbalit 7 záznamů

11.4.2017 17:24

Základní suroviny > změněno z „ na „Pitná voda, ječný slad, upravený chmelový extrakt, izoextrakt
Další suroviny > změněno z „ na „Cukr, kyselina askorbová
Stupňovitost (EPM) % > změněno z „0.00” na „10.00
Základní suroviny > změněno z „Pitná voda, ječný slad, upravený chmelový extrakt, izoextrakt” na
Další suroviny > změněno z „Cukr, kyselina askorbová” na
Stupňovitost (EPM) % > změněno z „10.00” na „0.00
Základní suroviny > změněno z „ na „Pitná voda, ječný slad, upravený chmelový extrakt, izoextrakt
Další suroviny > změněno z „ na „Cukr, kyselina askorbová
Stupňovitost (EPM) % > změněno z „0.00” na „10.00

11.4.2017 17:22

23.5.2014 08:38

Přihlašte se a získáte možnost:
  • upravovat a zakládat piva
  • psát si k pivům soukromé poznámky
  • vytvářet seznam svých oblíbených piv
  • nahrávat obrázky
Toto pivo zatím nikdo nemá mezi oblíbenými. Můžete to změnit po přihlášení.
Logo piva není k dispozici.

Máte lepší obrázek tohoto piva?
Můžete se přihlásit, nahrát jej a získat body za nahrání.

Recenze piva „Rohozec Podskalák

Hodnocení

Kvalita:67 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:63 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Redaktor PanVrchni

24.5.2014 3 5
Rohozec Podskalák
lahev (potraviny Jablonec nad Nisou)
Snad díky kvalitativní degeneraci většiny desítek velkých pivovarů za posledních 10 - 15 let vznikl ve společnosti dojem, že desítka je cosi podřadného.
Dovolil bych si s tím nesouhlasit. "Desítka", čili světlé výčepní pivo, má být zkrátka pivem čitelným a pitelným, vhodným k hašení žízně, fyzické práci i odpočinku po ní, ale přesto poskytující příjemný chuťový zážitek.

Takovou desítkou je Rohozec Podskalák. Nejde o žádné extravagantní pivo, ale nabízí přesně to, co od dobré desítky čekáme.

Ale popořadě:
Neprve se představí pěkně živou vůní, v níž je cítit chmel, slad i kvasnice. Při přelévání do sklenice pivo vypění v hustou bílou pokrývku nad mokem slámové barvy.

Skvěle trefený říz perlí na jazyku a osvěžuje jemně vyváženou chuť, opřenou o střídmě sladové tělo s elegantně hořkým zakončením. Chuťová struktura je čitelná a příjemná; pro mě je Podskalák téměř vzorem vstřicné nekomplikované desítky, která si na nic nehraje, ale přitom nenudí a baví.

Rohozec Podskalák je velmi harmonické, skvěle pitelné pivo bez chuťových vad. Pokud budou průmyslové pivovary vyrábět desítky tímto způsobem, nebudu se vůbec zlobit.

Hodnocení

Kvalita:41 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:51 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast Pete69

11.4.2017 2 5
Rohozec Podskalák
Albert
Rohozec Podskalár je přes přítomnost Izoextraktu asi nejpitelnější ze všech Rohozců.

Vodovaté pivo, do kterého nedali tolik humusu, jako do ostatních piv.

Vůně je také sladovější a hořkost neulpívá ( protože skoro neexistuje ) Kdybych musel pít do smrti jen Rohozec, tak snad raději desítku a to je paradox.

Presto žádná sláva.

Hodnocení

Kvalita:9 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:35 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast Kvicala

24.6.2016 1 5
Rohozec Podskalák
Billa Pce
Odporná kovová pachuť mísící se s dalšími chemikáliemi...zkrátka "důstojný" reprezentant LIF Holdingu, jak má být. V tomto konsorciu piva skutečně vařit neumějí (s výjimkou Primátora, který tam působí zcela nepatřičně), a jejich pití je pro mě utrpením. Do toho ta neuvěřitelná etiketa s fontem velikosti 0,5. Nechápu smysl existence těchto patoků.

Hodnocení

Kvalita:64 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:75 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast fotr

29.8.2017 3 5
Rohozec Podskalák
Na výčepní pivo to zase není tak špatné. Převládá sladová chuť. Na zahnání žízně to bohatě stačí.

Hodnocení

Kvalita:10 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:35 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Host op***um.cz

27.5.2015 1 5
Rohozec Podskalák
Když jsem ho ochutnal poprvé, řekl jsem si, že je zkažené. Když jsem se podíval na etiketu a dočetl se o přidaném cukru a kyselině askorbové, pochopil jsem. Opravdu neskutečný hnus, chuťově hodně podobný pardubickým chcankám, do kterých taky cpou cukr a stabilizátory. Tomuhle by mělo být zakázán název pivo.
8 3 5

Názory na pivo „Rohozec Podskalák

Kvicala, Kvicala prober se
Napsal/a host U@***@u.cz, 7.2.2017 22:52
@host, prosím v klidu, raději doporučuji si přečíst http://www.atlaspiv.cz/?page=clanky#art_anchor_more___art_heading_17-17
Cituji: "celkový obraz vnímání piva může dát jen více pohledů, proto jsou (i protichůdné) názory na jednotlivá piva jen vítány."
Napsal/a redaktor PanVrchni, 8.2.2017 14:51
@Info pro pana Moro :) V Podskalákovi opět cítim dlouho po dopití na jazyku cukr. Velmi slabě, ale opravdu je tam ve zbytkovém množství. Do Rohozce ho dávají, ale jen u Podskaláka je slabounce cítit.
Napsal/a štamgast Pete69, 11.4.2017 17:26
@Pete69:

Safra chlape, Tebe bych s to Tvojí schopností chtěl poznat osobně - a to myslím naprosto vážně.
Napsal/a znalec Moro, 12.4.2017 15:18
No, myslím, že kolega Pete69 není jediný, kdo cukr v pivu pozná. Klidně se s náma hádejte, ale je to tak, i když chápu, že někdo (včetně mě) má opravdu buňky na cukr hodně citlivé. Musím říct, že piv mám napitých celkem dost a ty z nich, u kterých je deklarován cukr, mi prostě nechutnají. Skoro ani nemusím číst etiketu, abych se ujistil, že tam cukr opravdu je. Tato piva mi nechutnají o to víc, jsou-li nepasterovaná. Musím tedy předem říct, že piva jsem pil výhradně lahvová. S chutí po cukru má problém naprostá většina piv z menších pivovarů, zde tak vychvalovaných, neboť tam zřejmě ti výrobci cukru dávají opravdu hodně. Takže mi například vůbec nechutná Poutník, Polička, Nymburk nebo Krakonoš (vše nepasterované - ve všech je cukr), u těch pastarovaných je to trochu lepší, ale taky žádná sláva (Rohozec, Rebel, Herold, Svijany,Nová Paka,Pardubice, donedávna i skupina PMS (Holba, Zubr, Litovel), některá piva od Ferdinanda a Primátora). U všech těchto piv mi zároveň vadí, že působí hodně alkoholově, lihově. Cukr jsem ochoten vzít na milost nejvýše u tmavých piv, či některých vysoce stupňových speciálů, ale jinak kupuji piva cukr neobsahující (kolegovi Pete69 doporučuji ochutnat z menších pivovarů hlavně Opata, jakožto jednoho z mála malých pivovarů, který vaří bez použití cukru - a zároveň i chmelových extraktů/izoextraktů).
Napsal/a host Ma***am.cz, 12.4.2017 18:50
@Ma***am.cz, díky za názor, myslím, že jde i o množství cukru (a snad i o druh kvasnic). U Poutníka či Poličky mívám dojem, že je pivo trochu "řídké" a že i sladkost působí trochu "cukrově" (přestože mi jinak obě chutnají), zatímco např. u Krakonoše či Postřižinského tento pocit nemám.
Napsal/a redaktor PanVrchni, 12.4.2017 19:25
Hoši, pánové, no zkrátka všichni experti citliví na cukr: provedl bch s Vámi tzv. slepou degustaci, a pak by se vidělo...Zatím to na mě dělá dojem, že i já jsem citlivý na cukr, ačkoliv jsem si to nikdy nemyslel. A tak při vší úctě - mnohem víc beru názor p. Moro než váš. Prostě to, že v pivu cítím (možná nepřiměřenou) sladovost, ještě nemusí znamenat, že byl přidán cukr. To poznáme až ze složení piva na etiketě...všechno ostatní je podle mě demagogie.
Napsal/a štamgast Kvicala, 12.4.2017 20:49
Konečně diskuse dle mého gusta ;-)
Nemám problém uvěřit, že jsou jedinci, kteří velmi spolehlivě poznají byť jen zbytkové množství cukru. Nejsme ve školce, abychom si poměřovali a chlubili se velikostí pindíků (pro odlehčení), takže pokud o sobě někdo tvrdí, že tuto schopnost má, pak věřím.
Mám kamarády, kteří jsou schopni v pivu rozeznat a velmi citlivě posoudit minimální/stopové množství diacetylu, acetaldehydu,. ... ba dokonce i minimální pasteraci, tak proč ne cukr,
Jen bych rád takové jedince poznal osobně.
Napsal/a znalec Moro, 13.4.2017 10:05

Přidat názor

Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.

Zbývá vám
4096 znaků.



Security Image
Nový obrázek
zavrit

Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.

Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!

Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd.
nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr není uprostřed a není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je pootočen a půllitr na něm není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Kamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů).

Štítky:



Hodnocení

54 %
Kvalita: 52 % Pivo hodnotili:
1 redaktor(ů)
0 znal(e)c(ů)
4 štamgast(ů)
3 host(ů)
Dojem: 59 %

© 2013 - 2019 Atlaspiv.cz, napište nám na
Kontaktní e-mail
Vzhled: standardní | mobilní | automatický výběr
Tento web používá k indentifikaci spojení s uživatelem (nikoliv uživatele jako takového) cookies, neb je to technickým standardem. Pokud s tím nesouhlasíte, opustťe tyto stránky a raději ani nepoužívejte internet, protože cookies se používají všude.